Pholc AB är ett designföretag med fokus på dekorativ belysning med tydlig känsla och karaktär. Vår grundtanke är att vår formgivning ska stå sig över tid, vara trovärdig och vara tydlig i sitt uttryck riktat mot kunden vi vänder oss till. Vi arbetar med två varumärken, Pholc och CO Bankeryd. Två varumärken med olika inriktning.

Varumärket Pholc är ett uttryck. En känsla som vi sammanfattar som; Uttrycksfull. Sofistikerad. Relevant och Informerad. Vår vision är att vi ska höja rummet. Vi vänder oss till en designintresserad kund som köper på känsla. Pholc riktar sig mot Contract samt Retail med hög designprofil. De miljöer vi riktar oss mot är främst elegant hospitality och hem med högt designfokus.

CO Bankeryd ska bidra till en vardaglig men förhöjd hemmiljö som består. Vår vision är att arbeta klokt förenklat i alla led för att kunna erbjuda prisvärd form och funktion.
Vi vänder oss till en kund som är inredningsintresserad och som gör genomtänkta köp till sitt hem. Vår kund har ett nutida hem och vår formgivning ska förhöja deras hemmiljö. CO Bankeryd riktar sig mot Retail med fokus på inredning i mellanprisklassen.

 

VD med Marknadschefsansvar

Sista ansökan: 2021-05-07

I rollen som VD med Marknadschefsansvar är du operativt ytterst ansvarig för Pholc AB. Du kommer leda en kompetent grupp på plats i Jönköping, men även på våra kontor runt om i Sverige och Europa.
Du kommer skapa och genomföra planen för bolaget, i nära samarbete med nyckelfunktioner som krativ ledare, produktutveckling, försäljning och inköp. Självklart är du också passionerad varumärkesambassadör för Pholc och CO Bankeryd, för våra produkter och för vårt sätt att se på design, kvalitet och miljö.
I marknadschefsansvaret ingår att skapa och genomföra marknads-och kommunikationsplanerna.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du känner dig bekväm och säker i att arbeta inom många områden. Vi ser att du tar dig an alla utmaningar med en hunger och vilja att utveckla din kunskapsbas och att du tar ansvar för resultaten. Pholcs värld är väldigt digital och det är avgörande att du är van att jobba i en digital miljö. Kanske arbetar du idag som marknadschef på ett företag som säljer sina egna produkter till konsumenter och företagskunder via egen online och/eller digitala återförsäljare.
Du behöver vara en stark ledare som är strukturerad, inspirerande och driven att se till att Pholc når sina mål. Du måste kunna samarbeta utan prestige och vara tydlig i din kommunikation. Du behöver vara en van kravställare på externa parter. Du förstår varumärkesbyggande och försäljning i en omnichannel-värld. Du har gedigen erfarenhet av extern kommunikation och har en tydlig förståelse för den digitala kundresan.

Pholc ägs av bolagets grundare tillsammans med ägarna till möbelvarumärket Fogia. Ägarna är engagerade och kommer att stötta dig i din roll. Du rapporterar till Pholcs styrelse.

Utbildning och erfarenhet:
Relevant högskoleutbilding. Har du arbetat i ledande roll i belysnings- eller inredningsbranschen eller näraliggande branscher såsom kläd- och modebranschen så är det meriterande. Har du dessutom arbetat med digital PR och/eller försäljning så är det ett plus.

Språk:
Svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Ett tredje språk är meriterande.

Vi behandlar ansökningarna löpande. För mer information om tjänsten kontakta vår rekryteringskonult Christofer Dickens på telefon 073-696 81 95.