Erasteel har spelat en ledande roll inom snabbstålsindustrin sedan 1992 då företaget bildades genom en sammanslagning av Kloster Snabbstål i Sverige och Commentry I Frankrike. Företaget är idag världsledande inom tillverkning av snabbstål och pulvermetallurgi och tillverkar rundstång, plattstång, tråd, band och kapslar av höglegerat pulver. Erasteel har försäljningskontor och produktionsenheter på 8 platser i Europa, USA och Asien.

Erasteel och Aubert & Duval utgör Eramet Alloys divisionen som är en fransk företagsgrupp med en global omsättning på 360 miljoner € under 2016. Med över 13,000 anställda i 19 olika länder har Eramet-koncernen ledande positioner inom tre sektorer; nickel, mangan och legeringar.

Erasteel är världens största tillverkare av snabbstål och Aubert & Duval är en av de största producenterna av högpresterande specialstål och superlegeringar. De är idag världens andra största tillverkare av slutna friformsmide för flyg- och energiproduktionsindustrin.

Erasteel Kloster AB – den svenska delen av franska Erasteelkoncernen inom Eramet bedriver forskning & utveckling, produktion och försäljning av snabbstål och pulvermetallurgiska produkter med världen som marknad. Vi är ca: 370 medarbetare i Söderfors, Långshyttan samt Vikmanshyttan och omsätter drygt 1 miljard kronor årligen. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.

 

Processutvecklare

Sista ansökan: 2019-04-22

Arbetsuppgifter
I tjänsten som processutvecklare kommer du bland annat arbeta med att stabilisera, förbättra och utveckla våra processer inom produkt- och processutveckling. Du kommer arbeta produktionsnära med frekvent kontakt med företagets produktionsenhet och du har ständigt ett nära samarbete med bolagets olika avdelningar.

I rollen ingår även att leda kunskapsutvecklingen inom ditt specialistområde och du kommer medverka och leda både externa och interna forsknings- och utvecklingsprojekt inom pulvermetallurgi.

Du fungerar även som support både till produktion, marknad och kunder där du kommer stötta dem under daglig drift samt vägleda dem i tekniska frågor. Du finns även tillgänglig för stöttning av kvalitetsavdelningen gällande arbete med avvikelser och reklamationer.

En annan viktig del i dina arbetsuppgifter kommer ligga i att omvärldsbevaka marknaden avseende pulverproduktion och det är viktigt att du håller dig ajour med omvärlden.


Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är lösningsorienterad, metodisk och kreativ och du har en positiv inställning till utveckling. I rollen drivs du av eget ansvar och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när situationen så kräver. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt att förmedla lösningar och du är duktig på att kommunicera. Du är förtroendeingivande och har förmåga att anpassa ditt sätt att agera utifrån motpart och du tycker om att samarbeta.

För att vara framgångsrik i tjänsten behöver du vara en social person som har lätt för att ta dig an nya utmaningar. Ett gott ordningssinne värderas högt då du bör kunna hantera många uppgifter samtidigt utan att ge avkall på kvalité.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är Ingenjör med inriktning materialteknik eller liknande. Du har arbetat som ingenjör under några år och är van att jobba i projektform. Det är meriterande om du har erfarenhet av pulvermetallurgiska produkter och processer.

Språk
Behärska svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Intresserad?
För mer information om tjänsten kontakta Abilitys Recruitment Consultant Matilda Persson, +46(0)73-388 13 71.