Erasteel har spelat en ledande roll inom snabbstålsindustrin sedan 1992 då företaget bildades genom en sammanslagning av Kloster Snabbstål i Sverige och Commentry I Frankrike. Företaget är idag världsledande inom tillverkning av snabbstål och pulvermetallurgi och tillverkar rundstång, plattstång, tråd, band och kapslar av höglegerat pulver. Erasteel har försäljningskontor och produktionsenheter på 8 platser i Europa, USA och Asien.

Erasteel och Aubert & Duval utgör Eramet Alloys divisionen som är en fransk företagsgrupp med en global omsättning på 360 miljoner € under 2016. Med över 13,000 anställda i 19 olika länder har Eramet-koncernen ledande positioner inom tre sektorer; nickel, mangan och legeringar.

Erasteel är världens största tillverkare av snabbstål och Aubert & Duval är en av de största producenterna av högpresterande specialstål och superlegeringar. De är idag världens andra största tillverkare av slutna friformsmide för flyg- och energiproduktionsindustrin.

Erasteel Kloster AB – den svenska delen av franska Erasteelkoncernen inom Eramet bedriver forskning & utveckling, produktion och försäljning av snabbstål och pulvermetallurgiska produkter med världen som marknad. Vi är ca: 370 medarbetare i Söderfors, Långshyttan samt Vikmanshyttan och omsätter drygt 1 miljard kronor årligen. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.

 

Kvalitetsingenjör

Sista ansökan: 2018-12-10

I rollen som kvalitetsingenjör kommer dina främsta arbetsuppgifter handla om att underhålla och förbättra företagets övergripande kvalitetssystem samt stödja organisationen i kvalitetsutveckling. Du kommer vara företagets kontakt mot kunderna när det handlar om kvalitetsfrågor och ansvara för att koordinera reklamationer. Tjänsten innebär även att ansvara för att utbilda och implementera kvalitetsverktyg- och metoder samt fungera som en stödfunktion internt gällande kvalitetsfrågor och problem.

I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för internrevision och du ska också arbeta för att upprätthålla och förbättra databaserna i verksamhetssystemet. Tjänsten innefattar en del förbättringsprojekt där du dels kommer vara en del av projekten, men även självständigt ansvara för och driva olika kvalitetsprojekt.

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du har förmåga att arbeta självständigt och är drivande och ansvarstagande. Du har ett brinnande intresse för kvalitet och processer och har förmåga att se förbättrings- och utvecklingsområden. Du är kommunikativ och har en god förmåga att samarbeta. Du är analytisk och noggrann och brinner för att leverera ett högklassigt resultat.

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör med inriktning på kvalitet alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har god kännedom om kvalitetssystemstandarder och du har erfarenhet av kvalitetsrevisioner samt av leverantörsbedömningar. Kunskaper om ISO 9001 är ett krav och vi ser gärna att du också har kunskaper i EN9100.

Intresserad?
För mer information om tjänsten kontakta Abilitys Recruitment Consultant Matilda Persson, tfn,
+46 (0)73-388 13 71.