Världens största producent av avancerad fjädertråd, främst till bilbranschen med en världsmarknadsandel på över 40% på ventilfjädertråd.

Suzuki Garphyttan tillverkar trådprodukter i fyra tillverkningsenheter; den största finns i Sverige (Garphyttan), de övriga i USA, England, Kina och Mexiko. Vi är framgångsrika på nischprodukter mot bilindustrin såsom ventilfjädertråd, rostfri tråd till injektionspumpar för dieselmotorer samt platt och profilerad tråd.

Globalt har Suzuki Garphyttan en omsättning på ca 1,7 miljarder kronor och totalt ca 550 medarbetare.

 

Utvecklingsingenjör

Sista ansökan: 2018-10-26

I tjänsten som utvecklingsingenjör kommer du arbeta i den globala R&D-avdelningen som är en supportfunktion till alla produktionsenheter inom Suzuki Garphyttan koncernen. Avdelningen arbetar internationellt och jobbar produktionsnära med frekvent kontakt med företagets produktionsenheter.

Din uppgift som utvecklingsingenjör kommer vara att driva material- och utvecklingsuppdrag. Du kommer jobba mycket i projektform och vara en del av större projekt men även leda dina egna process- och produktutvecklingsprojekt. Du kommer även jobba med att koordinera bolagets olika tillverkningsenheter enligt företagets metod för best practice.

Du kommer arbeta med att stödja/supportera kunder och produktionsenheterna globalt i t.ex. material- och processfrågor samt ha kontakt och uppföljning gentemot leverantörer.

Som person ser vi att du är lösningsorienterad, metodisk och kreativ. Du brinner för utveckling och du tycker om att lösa tekniska problem, både enskilt och i grupp. I rollen som ingenjör drivs du även av eget ansvar och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när situationen så kräver.

Vi ser även att du har utbildning i materialteknik eller liknande på minst högskolenivå. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete samt har kunskap kring projektledning.

Intresserad?
För mer information kontakta Abilitys Recruitment Consultant Matilda Persson, +46 73 388 13 71