Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Våra största kunder finns bland livsmedelsföretag, läkemedelsbolag och datacenter. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955.

Idag sker tillverkning, försäljning och service i fler än 30 länder av våra omkring
3 900 medarbetare. Munters är noterade på Nasdaq Stockholm och har drygt 6.6 miljarder kronor i omsättning.

Fabriken i Tobo har ca 200 anställda och omsätter ca 340 MSEK. Anläggningen levererar produkter till affärsområdet Air Treatment. De två viktigaste produktionsområdena i Tobo är produktion av rotorer och avfuktare som bygger på egen rotorteknik.

Produktportföljen innehåller både standardprodukter och kundspecifika lösningar. De kundspecifika lösningarna är idag en viktig och växande del av tillverkningen.

Bland Munters 18 fabriker och 6 logistikcenter är Tobo-fabriken en av de största och den enda i Sverige. Kundbasen är bredare än de flesta av de andra fabrikerna och vi levererar till kunder i hela världen.

 

Kvalitetsutvecklare

Sista ansökan: 2018-03-01

Rollens övergripande uppgift är att utveckla verksamhetens processer utifrån ett ISO9001:2015 perspektiv för att säkerställa rätt kvalitet i alla led. I rollen ingår även att samordna QEHS-arbetet utifrån lag, ISO och lokala krav. Resor förekommer i tjänsten omkring en gång per månad.

Några av arbetsuppgifterna kan tex vara att genomföra utbildning inom QEHS, delta och aktivt arbeta med företagets förbättringsarbete. Du är också kontaktperson för produktionsledare, strategiskt inköp, operativt inköp, R&D, leverantörer samt myndigheter.

För att lyckas i rollen ser vi att du i grunden är högskole- eller civilingenjör och har kunskap inom test och verifikation, revision, reklamation, produktionslogistik och statistik. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med projektledning. Vi ser även att du har 3-5 års erfarenhet från liknande tjänst.

Som person ser vi att du gillar att prestera och visa resultat. Du är analytisk och noggrann, vilket visar sig i ditt kvalitetsarbete. Du är kommunikativ och har god förmåga att skriva instruktioner på såväl svenska som engelska. Du kommer vara Kvalitet & Teknikchefens högra hand vilket sätter stort fokus på din förmåga att kommunicera och samarbeta.