Erasteel har spelat en ledande roll inom snabbstålsindustrin sedan 1992 då företaget bildades genom en sammanslagning av Kloster Snabbstål i Sverige och Commentry I Frankrike. Företaget är idag världsledande inom tillverkning av snabbstål och pulvermetallurgi och tillverkar rundstång, plattstång, tråd, band och kapslar av höglegerat pulver. Erasteel har försäljningskontor och produktionsenheter på 8 platser i Europa, USA och Asien.

Erasteel och Aubert & Duval utgör Eramet Alloys divisionen som är en fransk företagsgrupp med en global omsättning på 360 miljoner € under 2016. Med över 13,000 anställda i 19 olika länder har Eramet-koncernen ledande positioner inom tre sektorer; nickel, mangan och legeringar.

Erasteel är världens största tillverkare av snabbstål och Aubert & Duval är en av de största producenterna av högpresterande specialstål och superlegeringar. De är idag världens andra största tillverkare av slutna friformsmide för flyg- och energiproduktionsindustrin.

Erasteel Kloster AB – den svenska delen av franska Erasteelkoncernen inom Eramet bedriver forskning & utveckling, produktion och försäljning av snabbstål och pulvermetallurgiska produkter med världen som marknad. Vi är ca: 370 medarbetare i Söderfors, Långshyttan samt Vikmanshyttan och omsätter drygt 1 miljard kronor årligen. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.

 

Ekonomichef

Sista ansökan: 2017-12-22

Tjänsten som Ekonomichef innebär att du har övergripande ansvar för den finansiella verksamheten vid Erasteel Klosters AB. Du har ekonomiutbildning på universitetsnivå i grunden, har erfarenhet av ekonomiarbete i tillverkande industri samt har goda kunskaper i företagsredovisning.

Ditt uppdrag är att utveckla verksamheten, att skapa tydliga strukturer och processer för att öka effektivitet och produktivitet, samt förbättra servicenivån ytterligare. Du kommer vara ansvarig för den ekonomiska och finansiella planeringen, uppföljningen och koncernrapportering samt ansvara för årsredovisning och delårsbokslut. Tillsammans med kollegor är du med och utvecklar rutiner och processer för det framtida arbetet samt att du är med vid avtalsskrivande, både vid inköp och försäljning.

Du blir en del av ledningsgruppen och i samråd med dem ska du förvalta och utveckla företagets modell för affärsstyrning och aktivt analysera ekonomiskt utfall och förmedla slutsatser till ledning i övriga organisationen. Du kommer vara operativt ansvarig för att driva företagets planeringsprocesser, såväl långsiktigt som kortsiktigt samt att du ansvarar för budget- och prognosarbetet.

Vi söker en person som är en mycket god kommunikatör och relationskapare. Du är en van ledare och trivs i roller där du behöver samordna och koordinera för bästa möjliga resultat. Det ställs höga krav på din initiativförmåga och vi ser att ditt engagemang för dessa frågor är stort. Du har en god förmåga att samarbeta med kollegor på olika nivåer och du tycker om att arbeta i grupp. Du har väldigt goda kunskaper i såväl svenska som engelska.