Eramet är en fransk företagsgrupp med en global omsättning på 3,109 miljoner € under 2015. Med 14,000 anställda i 20 olika länder har Eramet-koncernen ledande positioner inom tre sektorer; nickel, mangan och legeringar.
Erasteel och Aubert & Duval utgör Eramet Alloys divisionen. Erasteel är världens största tillverkare av snabbstål. Aubert & Duval är en av de största producenterna av högpresterande specialstål och superlegeringar och är världens andra största tillverkare av slutna friformsmide för flyg- och energiproduktionsindustrin. Erasteel Kloster AB – den svenska delen av franska Erasteelkoncernen inom Eramet bedriver forskning & utveckling, produktion och försäljning av snabbstål och pulvermetallurgiska produkter med världen som marknad. Vi är ca: 380 medarbetare i Söderfors, Långshyttan samt Vikmanshyttan och omsätter ca 1 miljard kronor årligen. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
Mer information om koncernen och våra produkter hittar du på www.erasteel.com samt www.eramet.com

 

Manager Powder

Sista ansökan: 2017-02-22

Kravprofil
Tjänsten som Manager Powder innebär att du har övergripande ansvar för att leda och utveckla verksamheten vid Erasteel Klosters Powder Products anläggningar inklusive avdelningarna för materialhantering och underhåll i Söderfors. Du rapporterar till MD för Erasteel Kloster AB och ingår i ledningsgruppen.
Ditt uppdrag är att utveckla verksamheten att skapa tydliga strukturer och processer för att öka effektivitet och produktivitet, samt förbättra servicenivån ytterligare. Vi söker en person som är en mycket god kommunikatör, relationskapare och ledare.
Vi ställer mycket höga krav på din initiativförmåga och ditt engagemang samt att du har förmåga att samarbeta med kollegor på olika nivåer. Denna position kräver även kunskap om både material, process- och produktionssystem samt erfarenhet av projektledning. Du kommer att bli en nyckelperson och ingå i vårt team för utveckling av nya pulverprodukter i ett nära samarbete med övriga intressenter inom affärsområdet.

Arbetsuppgifter
Budgetansvar for alla aktiviteter inom ansvarsområdet, samt åtgärdsprogram för att uppfylla målen relaterade till egna ansvarsområdet.
Personalansvar för 5 direktrapporterande, varav 4 chefer i Produktion, Durin Dvalin, Kompakteringen, Produktionsstöd, Underhåll samt en Lean Coach.
God förmåga att kontinuerligt skapa och/eller uppdatera planer på
hur fabriken ska se ut och fungera om 3–5 år.
Bygga och utveckla relationer inom kontaktytorna – Sales, R&D och Product Management samt övriga intressenter inom affärsområdet.
Övergripande ansvar för arbetsmiljöfrågorna inom hela ansvarsområdet.
Att driva och initiera utvecklings- och förbättringsarbeten.

Erfarenhet
Mycket god förståelse för produktion och produktionssystem, kostnadsberäkningar och finansiell uppföljning. Vi ser gärna att du har god förståelse för och praktisk erfarenhet av Lean-principerna och kontinuerliga förbättringsprocesser.
Goda kunskaper inom Arbetsmiljöarbete/Säkerhet. För rollen bör du ha 5 års relevant erfarenhet av liknande tjänst.

Personliga egenskaper
Som person ser vi gärna att du har ett helhetstänk och förmåga att se till hela företagets framgång. Du är teamorienterad med proaktiv ”kan-göra-attityd” och med förmåga att integrera andra i beslutsprocessen.
Du har förmåga att arbeta i enlighet med företagets grundläggande värderingar. Du är målmedveten, driven och skapar hög energinivå. Du förmedlar ett tydligt budskap utifrån ett proaktivt/strategiskt tänkande. Du besitter stark drivkraft för att övervinna hinder och ha passion för att skapa resultat, både långsiktiga och kortsiktiga. Du är en ledarskapsgestalt som både genom direkt och indirekt ledarskap och stil får med dig personalen, företrädelsevis med en rak och saklig kommunikationsstil. Slutligen så ser vi gärna att du har en god organisations- och planeringsförmåga.

Utbildning
Relevant högskole-/universitetsutbildning inom teknik.
Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Har du också kunskaper i franska är detta meriterande.

Intresserad?
För mer information om tjänsten kontakta Abilitys Recruitment Consultant Christofer Dickens, tel,
+46 (0)73 696 81 95