Gunnar Dafgård AB är ett svenskt familjeägt företag med drygt 950 anställda och en omsättning på 2,4 miljarder SEK. Företaget grundades 1937 i Källby, Västergötland och där finns fortfarande huvudkontor och all produktion. Under tre varumärken; Dafgårds, Billys och Gorbys, säljs frysta och kylda livsmedel till dagligvaruhandeln, restaurang och storkök samt export.

 

Key Account Manager

Offentlig Verksamhet

Sista ansökan: 2016-10-12

Som Key Account Manager inom Dafgård kommer du att ansvara, driva och utveckla det långsiktiga arbetet med att stärka och bibehålla kundrelationerna på en central nivå. Dina främsta arbetsuppgifter är att ansvara för försäljningen mot den offentliga sektorn och att där bibehålla Dafgårds lönsamhet inom området.
Tillsammans med kunden identifierar och implementerar du nya affärsmöjligheter. Du arbetar med upphandlingar, löpande avtals- och offertarbete, förhandlar, tar fram kalkyler, statistik och analyser samt driver projekt. Du bearbetar även nya kunder på central nivå genom att skapa förtroende och relation för framtida möjligheter. Hos oss kommer du att ha möjligheten att arbeta med ett stort kontaktnät både internt och externt. Tillsammans med ansvarig distriktsäljare ansvarar och bearbetar du respektive avtals nyckelkunder inom ditt ansvarsområde. Du rapporterar till Försäljningschef Kedjekunder R&S.

ERFARENHET/PERSONLIGHETSPROFIL
Vi ser helst att du har minst tre års erfarenhet av försäljning mot större kunder. Du har ansvarat för förhandlingar, avtal, anbud, analyser och kalkyler. Du är van med att göra affärer med fokus på långsiktighet och förtroende. Erfarenheter från livsmedel, nykundsbearbetning, LOU, offentliga sektorn och offentlig upphandling är meriterande.

Vi ser gärna att du som person är prestigelös, analytiskt, affärsinriktad, social, utåtriktad, självgående resultat- och målinriktad, har ett starkt personligt driv och engagemang och du har en god förmåga att marknadsföra dina idéer/koncept både internt och externt. Det är även bra om du besitter ett intresse för mat.

Utbildning
Gymnasieutbildning och eller har en eftergymnasial utbildning

Språk
Behärska svenska i tal och skrift. Engelska är meriterande.

Körkort
B-körkort fordras
Resor ingår i tjänsten, såväl resor över dagen som resor med övernattningar.