Paroc är den ledande tillverkaren av energieffektiva isoleringslösningar i Östersjöområdet. Hörnstenarna för vår verksamhet är kund- och marknadsorientering, kontinuerlig innovation, lönsam tillväxt och hållbar utveckling.
Parocs produkter består av byggnadsisolering, teknisk isolering, fartygsisolering, isolering för sandwichelement och akustikprodukter.
Produkterna tillverkas i Finland, Sverige, Litauen, Polen och Ryssland. Paroc har försäljnings- och representationskontor i 14 länder i Europa. År 2014 uppgick vår omsättning till 418 miljoner euro och antalet anställda var i genomsnitt 2 090.
Mer information om koncernen och de olika affärsområdena hittar du på www.paroc.se

Paroc Akustik & Interiör ingår i affärsområdet Byggisolering och är en av Nordens ledande producenter av akustik- och undertakslösningar. Med över 40 års erfarenhet erbjuder vi våra kunder innovativa lösningar baserade på en gedigen kunskap och ett brett produktsortiment.

 

Account Manager- Akustik

Sista ansökan: 2016-10-14

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett internationellt företag inom en bransch med ljusa framtidsutsikter och möjligheten att kunna vara med och utveckla affärsområdet Akustik på den svenska marknaden inom koncernen.
Ett stimulerande och omväxlande arbete i en expansiv region. Mycket stor möjlighet att påverka ditt resultat samt delaktighet i utveckling av försäljningsstrategi och produktportfölj.

Som Account Manager arbetar du för att skapa tillväxt i linje med vår strategiska plan i Sverige. Din huvudsakliga uppgift är att utveckla försäljningen till undertaksentreprenörer samt arbeta med införsäljning av vår produktportfölj i föreskrivande led. Du skapar resultat genom att arbeta med projekt genom hela byggprocessen från föreskrivande led till försäljning till undertaksentreprenör. Du kommer att arbeta i nära samarbete med försäljningschef och kollegorna i sälj-, produkt- och kundserviceteamen. Du rapporterar till Sales and Export Manager.

Huvudsakliga arbetsgifter
• Utveckla försäljningen till undertaksentreprenörer samt till viss del återförsäljare
• Arbeta med införsäljning av vår produktportfölj till föreskrivande led
• Framtagande och implementering av kundplaner

Tjänsten är en heltidsanställning och din placering är Stockholmsområdet/Mälardalen och du utgår från hemmakontor eller vårt Stockholmskontor. Tjänsten innebär resor inom Sverige.

För att lyckas med tjänsten ser vi gärna att du har minst tre års erfarenhet av B2B-försäljning. Erfarenhet från byggmaterialbranschen eller närliggande bransch.
Erfarenhet av försäljning till olika typer av kundsegment samt föreskrivande led.
Mycket god förståelse för byggprocesser. Relevant akademisk examen är meriterande. B-körkort är ett krav.

Som person ser vi gärna att du är målorienterad och serviceinriktad du bör även ha en bra samarbetsförmåga. Du har ett starkt driv, trivs i ett högt tempo och har en positiv attityd. Du motiveras av att skapa resultat och att samarbeta med kunder och kollegor.

Intresserad:
För mer information om tjänsten kontakta Abilitys Recruitment Consultant Christofer Dickens, tel,
+46 (0)73 696 81 95